Pistáciové rohlíčky

Nějakou dobu jste marně čekali na nové recepty. Za odmlku se moc omlouvám, ale měli jsme plné ruce práce se stěhování do jiného města a většího bytu. Teď už znovu vaříme a pečeme o sto šest :-)

Když jsem dostala sáček mletých pistácií, měla jsem nutkavou potřebu je použít, voněly a chutnaly totiž dokonale. 



Budeme potřebovat:
20g droždí (já použila domácí kvásek)
5 lžic cukru krupice
špetka soli
500g hladké mouky
300ml vlažného mléka
120g rozpuštěného másla
1 žloutek
2 hrsti mletých pistácií
vanilkový cukr

Připravíme si klasické kynuté těsto - do vlažného mléka s cukrem rozdrobíme droždí a počkáme, až vzejde kvásek. V míse si smícháme mouku a sůl, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo a vejce a hněteme, dokud se nepřestane lepit na mísu. Těsto přikryjeme potravinovou fólií nebo utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Těsto připravené z droždí kyne 60-90 minut, těsto z kvásku kyne kolem 4 hodin. 


Vykynulé těsto rozválíme do kruhu, posypeme mletými pistáciemi (část si jich necháme na posypání rohlíčků) a vanilkovým cukrem. Ze vzniklých trojúhelníčků srolujeme rohlíčky, dáme na plech a zakryté utěrkou necháme dalších 30 minut kynout. Pak potřeme bílkem, posypeme zbytkem pistácií a dáme péct do trouby předehřáté na 210°C. Jakmile troubu zavřeme, zeslabíme na 180°C. 



Za 20 minut máme upečeno, pocukrujeme a trpíme, dokud nevychladnou, abychom je mohli ochutnat :-)
Tak dobrou chuť
H&L


Komentáře

Oblíbené příspěvky