Pistáciové koblížky

Měla jsem teď trochu pistáciovou mánii, ale nebojte, tenhle recept je na chvilku poslední do zelena laděný :-) Na druhou stranu vás musím varovat, protože když jeden ochutnáte, tak nebudete moct přestat...


Co budeme potřebovat?
kůru z 1 citronu
140g hladké mouky
1/4 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
špetka sody
50g cukru krupice
1 vejce
100ml kysaného podmáslí
2 lžíce rozpuštěného másla
vanilkový cukr


V jedné míse si smícháme suché ingredience, v druhé míse zbytek, po částech pak spojíme obě části a vytvoříme hladké, řídké těsto, které naplníme do zdobícího sáčku, jehož pomocí stříkáme do rozpáleného oleje libovolné tvary. Smažíme dozlatova, pak necháme oschnout na ubrousku a ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru a mletých pistácií. 

Je to opravdu dobrota! Kdo nemá rád pistácie, může obalit v čemkoli jiném nebo jen v samotném cukru. 

Vyzkoušíte? Tak dobrou chuť!
H&L


Komentáře

  1. Já smažené těsto moc v oblibě nemám, takže do tohohle receptu se asi nepustím.

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, vypadají skvěle a pistácie můžu. Koblížky jsem už dlouho nesmažila. :o)
    Přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky