Plněné kalamáry
Původně jsme do Bratislavy jeli, abych si vybrala nové brýle. Kromě brýlí, tenisek a mikiny jsme odjeli i s plnou nákupní taškou. Po hodně dlouhé době měli v obchodě opravdu krásné ryby a mořské plody. Neodolala jsem kalamárům. Hned se mi v hlavě začal rodit recept...
Co budeme potřebovat?
2ks kalamárů
3 větší rajčata
bílé víno
8 středních krevet
1 stroužek česneku
1 červenou cibuli
sůl
chilli vločky
hrst bazalky
brambory
olivový olej
1 vejce
hrst strouhaného sýru
Brambory si umyjeme, nakrájíme na čtvrtky, pokapeme olivovým olejem, osolíme a dáme péct. Na pánvi si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a na jemno nakrájená rajčata. Osolíme, přidáme chilli vločky a krevety, vše promícháme a podlijeme trochou bílého vína. Až se alkohol odpaří, přidáme vejce, dobře promícháme, pak sýr, znovu dobře promícháme a nakonec dáme hrst bazalky.
Vypláchneme si kalamáry, naplníme je směsí do 2/3 a spojíme párátkem. Restujeme na grilovací pánvi, dokud nezezlátnou. Pak přemístíme do pekáčku, přidáme zbytek směsi a dáme zapéct do trouby, stačí na 15 minut, bude hotovo přibližně zároveň s bramborami. A můžeme podávat :-)
Dobrou chuť,
H&L
Zní to zajímavě a máš to krásně nafocené.
OdpovědětVymazat