Panna Cotta s lesním ovocem
Létu tento rok nějak nedochází dech a tak stále "frčíme" na lehkých dezertech. Kafíčko po práci skvěle doplní panna cotta s lesním ovocem, které jí dodá svěžest.
Co potřebujeme?
3 kelímky smetany ke šlehání
4 plátky želatiny
60g cukru
1 vanilkový lusk
Plátky želatiny namočíme na 10 minut do studené vody, aby mohly nabobtnat. Mezi tím si přelijeme smetanu do rendlíku, přidáme cukr a obsah vanilkového lusku a pomalu zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
Jakmile je želatina měkká, přidáme do ní pár lžic ohřáté smetany (nesmí vřít) a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak tuto směs vlijeme zpět do ohřáté smetany a dobře smícháme. Nakonec plníme do mističek vypláchnutých studenou vodou a necháme ztuhnout.
Podáváme ideálně vychlazené, doplněné přelivem z lesního nebo jakéhokoli jiného oblíbeného ovoce.
Děláte doma panna cottu? Jaký je Váš oblíbený recept?
H&L
Já doma panna cottu nedělám, jen si ji občas dám někde v restauraci. Doma si spíš udělám klasický pudink. Ta tvoje vypadá moc dobře
OdpovědětVymazatDěkuji, Stáni. U nás puding moc na odbyt nejde, nevím proč... já ho ale můžu a občas ho vařím, aspoň pro sebe :-) H.
Vymazat