Hovězí steak s pepřovou omáčkou
Když nemáme moc času na přípravu večeře, zpravidla sáhneme po rychlém steaku. Tentokrát jsem jako přílohu volila pepřovou omáčku s grilovanou cuketou a žampiony.
Na 2 porce potřebujeme:
2ks hovězí roastbeef steak
6 menších žampionů
1 malá cuketa
1 lahvička zeleného pepře
1 smetana ke šlehání
sůl
pepř
olivový olej
oříšek másla
1 lžíce hladké mouky
Steaky si omyjeme, osušíme, z obou stran potřeme olivovým olejem a opepříme. Takto připravené maso dáme na rozpálenou grilovací pánev s kapkou oleje a opečeme z obou stran 3 minuty. Jemně prstem zkontrolujeme propečenost masa - čím je tužší, tím více je udělané. Jakmile dosáhneme požadovaného propečení, zabalíme do alobalu a dáme stranou.
Na pánvi si opečeme oloupané a na poloviny nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou omytou cuketu. Vše osolíme a opepříme.
Mezi tím si v rendlíku na másle orestujeme zelený pepř, ke kterému přidáme lžíci mouky. Jakmile se mouka propaří, za stálého míchání metličkou přidáme smetanu. Dochutíme solí a můžeme servírovat.
Maso nezapomeňte před podáváním osolit mořskou solí.
Děláte doma steaky? Máte osvědčený druh masa?
H&L
Hani, to vypadá skvěle, hotový gurmánský zážitek. My většinou děláme krkovičku na gril a k tomu grilovanou zeleninu. Hlavně papriky, ty mi moc chutnají. :o)
OdpovědětVymazatPřeji krásné dny. D.
Dáši, pokud máš možnost grilovat, je to ideální volba! Papriky z grilu mám taky ráda, ale i cuketu, kukuřici... vlastně asi všechno :-D H.
VymazatU nás, když nemáme moc času na přípravu večeře... - tak si obvykle namažeme chleba s máslem a hodím na to sýr :-D. Jinak steaky u nás dělá manžel - on vůbec vaří "rychlé" maso častěji než já, já zas častěji dělám omáčky a peču.
OdpovědětVymazatHezký večer
Stáni, taky míváme i studené večeře, ale ne moc často. Většinou na večeři vařím víc a pak máme oběd do práce na druhý den. Jinak i u nás jsou steaky spíše mužská doména. H.
Vymazat