Italská krůtí roláda s kuskusem

Pokud hledáte rychlý a dobrý recept, kterým své strávníky potěšíte, italská krůtí roláda je ta pravá volba. Je jednoduchá a hotová během půl hodinky i s lehkou přílohou.


Co budete potřebovat?
Krůtí prso
1 rohlík
1 vejce
hrubozrnnou horčici
plátky slaniny
bazalku
tymián
sušená rajčata
mletou uzenou papriku
sůl 
pepř
kuskus
čerstvou kapii
olivy
provázek nebo párátka
něco na dozdobení


Postup:
Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlík pokrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Přidáme tymián a bazalku (pokud máme bylinky čerstvé, dáme víc, pokud sušené, raději méně), opepříme, přidáme nakrájená sušená rajčata, žloutek a vše promícháme. Ve vyšší nádobě si vyšleháme bílek se špetkou soli do tuhého sněhu. Nakonec vmícháme sníh do připravené směsi a máme hotovo.

Maso rozřízneme, aby nám vznikl plát, který rozklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, na které dáme rovnoměrně připravenou nádivku. Pak už můžeme roládu zavinout a svázat buď provázkem nebo připneme párátky. Z venkovní strany dochutíme uzenou paprikou, solí a pepřem. 

Roládu zprudka opečeme na pánvi (začneme stranou, kde je spoj) a dáme dopéct do trouby na 20 minut na 220°C.

Než se nám maso dopeče, připravíme si kuskus dle návodu na obalu. Nakonec přidáme nakrájenou kapii a olivy. 

Vyzkoušíte? Jakou roládu děláte vy?
Dobrou chuť,
H&L




Komentáře

  1. Chuť mleté uzené papriky jsem objevila celkem nedávno. Kupuji ji od Sonnentoru a fakt dá masu skvělou vůni i chuť. Roláda je dobrý nápad.
    Jindra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, já mám díky mamce od Sonnentoru celou sadu koření i čajů, ale uzenou papriku ještě ne, to budu muset doplnit. Děkuji za tip. Hezký den, H.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky