Hovězí burger s hořčicovým dresingem
Včera mi připravil Luky jednu ze svých specialit - hovězí burger s hořčicovým dresingem. Ještě před časem neuměl uvařit nic, naštěstí se to změnilo a tak vám můžeme přinést další výborný recept. Je poměrně variabilní, můžete s ním experimentovat a přidávat nebo obměňovat suroviny.
Na 4 burgery budeme potřebovat:
4 velké burgerové housky
2 větší rajčata
rukolu
5 vajec
500g mletého hovězího masa
1 celkou cibuli
bazalku
tymián
1 strouček česneku
sůl
pepř
2 lžíci majonézy
1 lžíci hořčice
špetku cukru
4 plátky oblíbeného sýru
V míse smícháme mleté maso, 1 vejce, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, bylinky, sůl a pepř. Ze vzniklé směsi vytvarujeme 4 placky a doprostřed každé uděláme důlek. Takto připravené maso dáme rozpálenou grilovací pánev nebo gril. Z obou stran opékáme zhruba 7 minut. Na ještě horké maso dáme plátky sýra.
Na pánvi si opečeme rozkrojené housky do křupava. Mezi tím si smícháme majonézu, hořčici a cukr. Vzniklou směsí pak potřeme housky, přidáme hotové maso se sýrem. Na pánvi si připravíme 4 volská oka, která dáme na maso. Doplníme rukolou nebo jiným salátem, rajčaty a přiklopíme druhou částí housky.
Děláte doma burgery? Jaké?
Dobrou chuť,
H&L
Ahoj "H", (nikde jsem se nedočetla Tvého jména), burgr vypadá výtečně, u nás by moc chutnal všem. Také je občas připravujeme, třeba na grilu a nebo si rádi na nějaký zajdeme.
OdpovědětVymazatHezky nafoceno.
Přeji prima dny. D.
Milá Dáši, děkuji za upozornění, jméno jsem doplnila ;-) Jsem ráda, že tě recept zaujal. Kdybys měla nějaký svůj osvědčený recept, ráda ho vyzkouším. Hana
Vymazat